Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Rekordmange stemte i kirken

En av seks medlemmer av Den norske kirke stemte i kirkevalget. Striden om homofile ga trolig ny rekord.

Tidligere har mange medlemmer av Den norske kirke droppet å stemme i kirkevalget. I år var det annerledes. Hvert sjette medlem troppet opp. Særlig i Oslo var det flere som stemte. Her doblet deltakelsen seg, skriver nyhetsbyrået NTB.

I år har det vært mye snakk om homofile som ønsker å gifte seg i kirken. Trolig har det fått flere til å stemme. Flere forskere tror at lista Åpen Folkekirke vil tjene på debatten. De har kjempet for likekjønnede pars rett til å gifte seg i kirken.

Statsminister Erna Solberg røpet tirsdag at hun ga sin stemme til Åpen folkekirke. Det samme gjorde resten av Høyre-ledelsen. Helseminister og nestleder i Høyre Bent Høie er selv homofil og har vært åpen om støtten til Åpen folkekirke.

Kirkerådets leder Svein Arne Lindø er veldig fornøyd med at flere har stemt. I forrige valg stemte 13,5 prosent, mens det nå var 16,7 prosent. 485.000 kirkemedlemmer brukte stemmeretten sin.

Medlemmene til menighets-rådene i hver kirke rundt i landet blir kjent fra torsdag. Om en uke blir det klart hvem som sitter i bispedømme-rådene.

Den totale oversikten over hvem som deltar på Kirkemøtet i perioden 2016-2019 er først klar 8. desember. Der skal debatten om homofile opp.

LES MER HER: Tror flere stemte ved kirkevalget