Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

River gulv for å sjekke drapssak

Politiet skal hogge seg gjennom betonggulvet i nybygget til Vollan Gjestestue i Troms. De skal lete etter liket av Per Vålnes.

Per Vålnes forsvant i november 2011. Politiet mener han er drept. De har fortsatt ikke funnet liket. Nå vil de rive gulvet i Vollan gjestestue. De tror at liket kan ligge der.

Politiet har opplysninger fra flere kilder. De sier at liket av Vålnes kan være gjemt i fundamentet til nybygget, sa politimester Ole Sæverud i Troms politidistrikt. De holdt en pressekonferanse i Tromsø fredag.

– Vi kan ikke helt sikkerhet si at liket er der. Men vi er så sikre at vi må gjennomføre nye søk for å få en endelig avklaring, sa politimesteren ifølge nyhetsbyrået NTB.

Tre personer er siktet for å ha drept Vålnes, selv om han ikke er funnet. Blant dem er hans tidligere samboer og hennes nye samboer. Sæverud sier at politiets opplysninger er sikrere og inneholder mer enn det flere medier skriver om.

– Jeg er overrasket over motstanden mot bedre søk. De eneste som ikke har interesse av slike undersøkelser, er vel de som har lagt liket der, sa han.

Politiet planlegger å rive opp gulvet seksjon for seksjon. Så skal de undersøke masse under grunnmuren. Det blir aktuelt også å ta ned noen vegger, men bygget skal bli stående.

– Det er ikke aktuelt å rive bygget, slik noen medier har spekulert i, sa etterforskningsleder Andreas Nilsen.

Politiet har tidligere sjekket gulvet med georadar. En slik radar kan avsløre om det ligger noe under gulvet. Det ble også boret prøver fra gulvet, uten resultat.

LES MER HER: Skal bore etter savnet mann