Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Romfolk-leiren i Oslo stenges fredag

Romfolkets leir på Årvoll i Oslo blir stengt i løpet av fredag. Også i Bodø har en leir for romfolk blitt stengt. Der har romfolkene fått flytte inn i biskopens hage.

De to eierne av tomten ble enige torsdag. De bestemte at romfolket ikke lenger kan bo der. Torsdag kveld reiste mange fra leiren. Årvoll ligger i Bjerke bydel i Oslo. Lederen i Bjerke bydelsutvalg Steiner Arnesen sier løsningen ikke er den beste.

– Problemet er jo ikke løst. Disse menneskene blir bare sendt videre, sier bydelslederen. Han sier romfolket kommer til å flytte fra leiren i løpet av fredag. Torsdag kveld hadde mange allerede reist, mens andre var i ferd med å pakke.

Vanessa Quintavalle er daglig leder for tomten. Arnesen sier han tror Quintavalle først lot seg overtale av ideene til organisasjonen Folk er folk. De jobber for å hjelpe romfolk. Men styreleder Albert Kr. Hæhre har nå krevd at det måtte bli slutt på leiren. Det skjedde etter at naboene truet med å saksøke eierne. Naboene har blitt plaget av støy og uro i leiren og i området rundt. Det ble aldri søkt om tillattelse til å bygge en stor leir der. Og romfolket sa at de hadde invitert mange flere romfolk fra flere land til å komme til Oslo. Det er siden de fikk en leir å bo i. I løpet av uka flyttet stadig flere mennesker inn. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det virker som styreleder Hæhre har gitt Quintavalle beskjed om hva som måtte sje. Det er hvis hun skulle beholde jobben sin. Det er det inntrykket jeg har fått, sier Arnesen.

I Bodø har samtidig romfolk fått beskjed om at de ikke kan bo på kommunens områder. De har blitt flyttet fra flere leire de har satt opp. Årsaken er dårlige helse-forhold i leirene.

– Kanskje biskopen har et sted til dem hvor de kan bo. Han har snakket mye i mediene og sagt hva vi bør gjøre. Det sa varaordfører Tom Cato Karlsen til Avisa Nordland tirsdag.

Og det hadde biskopen. Torsdag formiddag fikk romfolkene flytte inn i hagen til Biskop Tor B. Jørgensen. Der får de bo i ti dager, til de finner seg et annet sted å være.