Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Russ siktet for draps-forsøk

En nordmann er siktet for forsøk på drap. Det skjedde etter en episode med vold på en gresk øy.

En nordmann er pågrepet på den greske øya Ios. Han er siktet for forsøk på drap, sier politiet til avisa VG.

Mannen skal ha forsøkt å slå en annen mann med en flaske. Han sitter nå i arresten på øya Naxos. Det sier Kim Gerdts til VG. Han er advokat i Advokatfirmaet Rogstad.

Mannen og offeret har kjent hverandre lenge, sier Gerdts til nyhetsbyrået NTB.

– Dette har litt bakhistorie. Det har vært et forhold med konflikt mellom disse to. Han opplever at den andre oppfører seg stadig mer provoserende. Og at personen bygger opp til at situasjonen oppstår.

– Han føler det er litt tilfeldig hvem av dem som ender opp med å skade. Det kunne like så godt ha vært den andre veien, fortsetter Gerdts.

Det vil være rettsmøte onsdag, ifølge Gerdts. Der skal retten trolig bestemme om mannen skal holdes i varetekt eller ikke. Den siktede har ikke fått noen gresk forsvarer. Den siktede mener politiet hjelper ham lite, ifølge Gerdts.

– Han har fått tilsendt en liste med advokater fra den norske ambassaden. Han prøver selv å kontakte dem. Politiet hjelper ikke så mye til, forteller advokaten.

Norske ungdommer som skal være russ til neste år, har dratt til Ios denne uka. Det har flere medier skrevet om. Minst 600 norske russ er ventet på øya, ifølge avisa Aftenposten. Mange av dem reiser med turoperatører. De arrangerer slike turer med festing. Også i fjor ble det bråk da russen dro til øya

Volden skjedde i helgen. Det skjedde i tilknytning til et hotell på øya. Det skriver lokalavisa Budstikka. Både den siktede og offeret er fra Asker og Bærum i Akershus. Det melder kanalen NRK.

Både Utenriks-departementet (UD) og den norske ambassaden i Hellas vet om det som skjedde, ifølge avisa. Forebyggende avdeling i Oslo politidistrikt jobber foreløpig ikke med saken.

Offeret er på sykehus i den greske hovedstaden Aten. Han ble skadd i halsen. Det sier faren hans til VG.

– Han har vært heldig. Det ser ut til at det går bra med sønnen vår. Vi har fått svært god hjelp av selskapet som arrangerer turen. Det er på ingen måte deres skyld. Vi vet at dette kunne ha skjedd når og hvor som helst, sier faren til VG.