Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Russland er veldig skuffet

Politiets sikkerhets-tjeneste sier Russland er en trussel mot Norge.

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) har lagt fram en ny vurdering av sikkerheten til Norge. Der peker sjef Benedicte Bjørnland spesielt på Russland. Og at landet kan skade norske interesser. PST sier Russland skaffer seg viktig informasjon om Norge i det skjulte.

Den russiske ambassaden i Oslo reagerer.

– Vi er veldig skuffet over det sikkerhetspolitiet sier. De serverer nye grunnløse påstander. De mener de russiske sikkerhets-tjenestene spionerer i Norge, skriver ambassaden på nettstedet Facebook. Det melder avisa Dagbladet.

Ambassaden mener PST prøver å få Russland til å se dårlig ut. Selv om Russland og Norge har hatt et godt forhold.

Norge og Russland er uenige i hvordan de skal håntere flyktningene i Finnmark. De kom til Norge fra Russland i høst. Norge ville sende dem tilbake, men Russland sa nei til de fleste.

Russland og Norge forsøker fortsatt å finne en løsning.

Ambassaden reagerer på at PST kommer med påstander akkurat nå når de to landene trenger god kontakt. Blant annet på grunn av flyktningene.

– Dessverre får vi inntrykk av at noen absolutt ikke er interessert i at forholdet skal bli bedre. De gjør alt de kan for å presse oss tilbake til tiden med «kald krig», mener ambassaden.

PST sier de ikke ønsker å ta forholdet tilbake til «kald krig»-nivå.

– Vi må gjøre folk og bedrifter oppmerksomme på hva som skjer, sier Trond Hugubakken i PST til Dagbladet. Han er kommunikasjons-direktør.