Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sak om æresdrap i retten igjen

Tre personer i Norge er dømt for æresdrap. Drapene skjedde i Pakistan. Et ektepar mener de er dømt for noe de ikke har gjort.

Tirsdag fortsetter en unik sak i Borgarting lagmannsrett. Tre personer ble dømt for æresdrap i Oslo tingrett. Et norsk-pakistansk ektepar ble dømt til fengsel i 21 år. Mannens bror ble dømt til fengsel i 17 år. Det skjedde 17. desember i fjor. Alle de tre anket dommen.

Retten mener de bestilte drap på tre menn i Pakistan. De var i Norge da de gjorde dette. Ofrene var ekteparets svigersønn, hans far og hans bror. De ble drept med skytevåpen. Det skjedde i Gujrat i Pakistan i mai 2013. Retten tror drapene ble bestilt fordi datteren deres giftet seg i hemmelighet. Foreldrene var imot ekteskapet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Retten mener datterens onkel og en annen person fikk oppdraget med å drepe. Den andre personen er fortsatt på rømmen. Onkelen har sagt at han er skyldig. Han planla og hjalp til med drapene. Han tilsto under rettssaken i fjor. Derfor fikk han lavere straff enn ekteparet. Men også han har anket dommen fra i fjor. Det er fordi han vil ha lavere straff. Det skriver Fredrikstads Blad.

Under ankesaken skal en jury bli enige om ekteparet er skyldig i drapene eller ikke. Rettssaken varer til 2. desember.