Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Saken skal granskes

Moren klaget på miljøet på skolen. Og barnevernet ble varslet. Nå skal fylkesmannen i Oslo og Akershus granske saken der en 13 år gammel jente ble funnet død.

Nyttårsaften ble en 13 år gammel jente funnet død på en hytte i Valdres. Politiet vil fengsle moren. Hun er siktet for å ha sviktet i omsorgen, slik at jenta døde.

Jenta bodde i Bærum kommune fram til i høst. Moren sa at hun ble mobbet på barneskolen. Og at det førte til at hun fikk alvorlige spiseforstyrrelser, skriver TV 2.

Problemene kom tilbake da jenta begynte på ungdomsskolen. Moren klaget til fylket. Hun var ikke fornøyd med miljøet på skolen. Det sier utdanningsdirektør Grethe Hovde Parr hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus til avisa VG.

Klagen ble sendt 17. august. 9. november fikk fylkesmannen et nytt brev. Det sto det at moren og datteren ville flytte fra Bærum. Moren var ikke fornøyd med hva skolen gjorde for å hjelpe datteren, skriver avisa.

Anne Lindboe er barneombud.

– Det er høyst sannsynlig at systemet har sviktet et sted, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

I begynnelsen av november meldte jenta og moren flytting til Valdres. Da tok barnevernet i Bærum kontakt med barnevernet i Valdres. I slutten av november ble en politipatrulje sendt opp til hytta der moren og jenta bodde. Men de fant ingen hjemme.

I desember meldte jentas mor flytting til Oslo. Da hadde de bodd i Valdres i omtrent to uker. Barnevernet i Valdres skrev en bekymringsmelding om jenta. Brevet ble sendt til Oslo kommune 30. desember. Dagen etter ble jenta funnet død. Oslo kommune fikk brevet mandag.

LES OGSÅ: – Hun skal bli frisk

LES OGSÅ: Tenåringer blir kalt «barnemordere»