Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Saksøker Norwegian

Stian Uthus har Downs syndom. Han ble nektet å fly til Tenerife med Norwegian. Nå vil Uthus ha flyselskapet Norwegian til retten.

Stian Uthus reiser til Tenerife på Kanariøyene hvert år. I mars 2013 fikk han ikke lov til å gå om bord i flyet dit. Ansatte fra flyselskapet Norwegian nektet ham å gå om bord. Flyet skulle fra Sandefjord lufthavn Torp til Tenerife. Uthus fikk ikke fly hvis ikke noen var med ham på turen. Norwegian mente han ikke oppfylte kravene til sikkerhet. Dette gjaldt kravene som gjelder for personer med nedsatt evne til funksjon.

Nå vil Uthus diskutere med Norwegian i rettssalen. Han har saksøkt flyselskapet, skriver avisa Aftenposten.

Uthus ble diskriminert av Norwegian. Det har Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) tidligere bestemt.

– Vi beklager på det sterkeste det Uthus opplevde, sa Lasse Sandaker-Nielsen til kanalen NRK i mai. Han er informasjonssjef i Norwegian. Dette var etter at LDO skrev at Uthus ble diskriminert.

Norwegian har tilbudt Uthus 2.000 kroner i erstatning. Uthus er ikke fornøyd med det. Han krever 25.000 kroner i erstatning. Han ønsker også 15.000 kroner for å dekke utgifter til advokat. Det skriver avisa Aftenposten, ifølge nyhetsbyrået NTB.

– Det som skjedde med Uthus skyldes en misforståelse. Det er vi veldig lei oss for, sier Sandaker-Nielsen til Aftenposten.

LES MER HER: 38 flygninger avlyst hver dag

Norwegian har godtatt å betale 2.976 kroner til Uthus. Utgiftene er til å dekke reise med et annet flyselskap senere. I tillegg betaler de Uthus 4.466 kroner fordi han ble nektet å reise med Norwegian. Erstatningen er etter lover som Den europeiske union (EU) har bestemt.

LES MER HER: Kjøper fly for 127 milliarder

Norwegian vil ikke kommentere Uthus' søksmål.