Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Samler inn blomstene i Oslo

Oslo kommune har begynt å samle inn blomster, lys og hilsener. Det er ting som folk har lagt ut i gatene til minne om ofrene for terroren.

Det er en stor jobb for Oslo kommune å samle inn alt som folk har lagt ut til minne om ofrene. Etter terror-angrepene i Oslo og på Utøya 22. juli, vil mange vise sin sorg. Foran domkirken i Oslo er bakken dekket av blomster, lys, bamser og andre ting. Mange andre steder i byen er det også tett med blomster og hilsener. Natt til onsdag begynte kommunen å samle det inn.

LES MER HER: Norge svarte terroren med blomster

– Det er nødvendig å begynne å samle det inn nå. Det er for å sikre at vi kan ta vare på hilsninger og ting som er lagt ut, sier byråds-leder Stian Berger Røsland (H) til nyhetsbyrået NTB.

Men det er fortsatt mulig å legge ned blomster og hilsener. Det er bare de eldste blomstene som blir tatt bort. De nyeste blir fortsatt liggende. Og alle hilsener og andre ting som folk har lagt ned, vil bli tatt vare på.

LES MER HER: Norge sammen i sorgen

– Det er viktig å si at det fortsatt vil være mulig å legge ned blomster ved Oslo domkirke. Mange gjør det fortsatt. Vi er en by som fortsatt er preget av de fryktelige tingene som skjedde. Det vil vi være i lang tid fremover, sier Berger Røsland.

Oslo kommune lover at alt som folk har lagt ned, vil bli tatt vare på. Stian Berger Røsland sier til kanalen NRK at stearinen fra lysene blir tatt vare på. Alle blomstene vil bli lagt i kompost. Det vil gjøre at de blir til jord. Denne jorda kommer senere til å bli brukt til et sted for å minne ofrene. Jorda kan for eksempel bli brukt i en spesiell minnelund. Men kommunen har ennå ikke bestemt akkurat hvordan jorda og stearinen skal brukes.

LES MER HER: Den uvirkelige virkeligheten