Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sandberg ble sint på journalister

Fiskeriminister Per Sandberg fikk flere tøffe spørsmål fra fiskeribladet Fiskaren. Da ble ministeren veldig sint.

Onsdag hintet Fiskaren om at fiskeriminister Per Sandberg hadde gitt økt torskekvote til en venn. Det betyr at denne personen får fiske mer torsk enn tidligere.

 

Vennen heter Rolf-Bjørnar Tøllefsen. Bladet skriver at de to mennene noen ganger er sammen på fritiden. For eksempel møttes de da begge var på ferie på Gran Canaria sammen med familiene sine. Tre uker etterpå fikk Tøllefsen mer torskekvote enn tidligere.

 

Bladet møtte på fiskeriministeren onsdag. Da var saken allerede publisert. Journalisten hadde med seg videokamera og ville intervjue Sandberg om saken. Sandberg svarte med å le stygt av journalisten og skjelle ut avisen. Han mente at avisen laget elending journalistikk. Hele tiden ble han filmet.

 

– Saken er så latterlig at jeg ikke finner ord for det. Derfor ler jeg bare av det, sa Sandberg. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

 

Etterpå har videoen av Sandberg blitt vist i mange medier. Mange mener at Sandberg burde vært rolig og svart på spørsmålene. Og at han ikke burde ha blitt sint.

 

Statsminister Erna Solberg vil ikke snakke om saken. Men selv mener hun at det aldri er smart å bli sint. Det skriver avisen VG.