Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sandberg skylder på pressen

Politikeren Per Sandberg mener pressen gjorde at han måtte slutte som fiskeriminister.

– Jeg måtte velge mellom Bahareh (Letnes) og å forbli statsråd. Da valgte jeg Bahareh, sier Per Sandberg. Sandberg var fiskeriminister og nestleder i Fremskrittspartiet. Han sluttet mandag. Det skjedde etter flere brudd på regler for sikkerhet. Han tok blant annet med jobbtelefonen til Iran og unnlot å varsle om turen på forhånd.

Sandberg er kjæreste med norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes. Han kritiserer sterkt hvordan mediene har skrevet om henne.

– Dere har nærmest henrettet denne kvinnen. Dere har drevet på i ukevis med å finne en tråd som knytter Bahareh til det iranske regimet, sa Sandberg. Han var med på et arrangement i Arendal tirsdag kveld.

– Til sist hadde jeg ikke noe valg. Det var mitt valg å gå av, og det tok jeg i forrige uke, sier Sandberg.

Han mener at mediene bygget opp Letnes som en sikkerhetsrisiko for seg selv og for sikkerheten i Norge. Sandberg sier at kanalene NRK og TV 2 har vært verst.

Sandberg varsler at dette vil få følger. Advokater er engasjert for å sjekke alt pressen har skrevet. Han og kjæresten skal også skrive bok.

Arrangementet tirsdag ble preget av kaos. Sandberg og Letnes fikk felles spørsmål fra kommentator Stein Kåre Kristiansen. Så fikk mediene stille tre spørsmål hver. Alt kom tett opptil debatten mellom landets partiledere.

Der sa statsminister også Erna Solberg at det var flere ting som til sammen gjorde at Sandberg måtte slutte. Frp-leder Siv Jensen innrømmet blant annet at Sandberg ikke burde vært på en feiring på den iranske ambassaden i Norge.

Sandberg er nå verken på Stortinget eller med i regjeringen. Men politikeren sier at han fortsatt vil jobbe for Frps politikk.

Les Klar Tales leder om saken: Kjærlighet foran politikk for Sandberg