Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sanker stemmer i helga

Bli ikke overrasket om det dukker opp en partileder nær deg i helga. Nå er de ute for å sanke stemmer.

Mandag 11. september er valgdagen. Over 900.000 velgere har ennå ikke bestemt hva de vil stemme. I helga er politikerne ute blant folk for å sanke stemmer.

 

Erna Solberg fra Høyre har travle dager foran seg. Statsministeren reiser til Stjørdal i Trøndelag lørdag. Her får hun selskap av Trine Skei Grande fra partiet Venstre. De skal snakke om lesing og skole. Senere er Solberg i Trondheim. På ettermiddagen reiser hun til Ulsteinvik i Møre og Romsdal. Hun skal besøke bedriften Ulstein Group.

Søndag kommer Solberg til Ålesund. Så skal hun ut på tur. Hun besøker Skjonghellaren på Valderøya i Giske kommune.

Så drar hun til hjembyen Bergen i Hordaland. Etterpå reiser hun til Sandnes i Rogaland. Mandag går tuten til Stavanger i Rogaland og Kristiansand i Aust-Agder.

 

Siv Jensen fra Fremskrittspartiet er også på reise lørdag. Finansministeren skal vinne velgere i Østfold. Først besøker Jensen Hobøl kommune. Så besøker hun Rudskogen i Rakkestad. Her er det Motorfestival. Jensen skal kjøre Formel1 med stjernen Mark Webber. I Sarpsborg skal Jensen møte tidligere rusmisbrukere på båten MS Bergvåg. Hun besøker også Fredrikstad og Råde.

 

Trine Skei Grande fra Venstre har flere planer lørdag. Hun og Knut Arild Hareide fra Kristelig Folkeparti skal på teater. De ser premieren på humormusikalen «Book of Mormon. Det er på Det Norske Teatret i Oslo. Søndag er Hareide i Hordaland. Der er han med på løpet Knarvik-mila. Deretter deltar han på debatt i Bergen.

 

Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet driver valgkamp i Oslo lørdag. Han besøker Langerud sykehjem på Skullerud. Senere møter han folk på valgstand i bydelene Grünerløkka og Grønland. Så avslutter han i Ski i Akershus på ettermiddagen. Der deler han ut vann under Skiløpet.

 

Miljøpartiet De Grønne holder seg i Oslo lørdag. Talspersoner Rasmus Hansson og Une Aina Bastholm går klimamarsj fra Oslo S til Stortinget. Her deltar også Audun Solbakken fra Sosialistisk Venstreparti. De har med seg Lan Marie Berg fra MDG, den norsk-franske politikeren Eva Joly og Gustav Fridolin fra det svenske Miljöpartiet De Gröna.

 

Trygve Slagvold Vedum fra Senterpartiet reiser til Hedmark. Han besøker Pultost og Akevitt-dagene lørdag. Det er på Løten.

 

Bjørnar Moxnes i partiet Rødt inviterer til folkemøte. Det skjer på YouTube søndag klokka 20. Partiet har møte med taler på Trikkestallen i Oslo. Møtet sendes live slik at folk kan «være med» på YouTube.

Vis bildetekst