Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Sendte bare klær til broren

En 26-åring kan bli dømt for å ha hjulpet terrorister. Men han ville bare hjelpe sin bror, sier forsvareren.

Tre menn har anket saken der de ble dømt for å ha medvirket til terror. Saken er nå inne i sin siste dag i Borgarting lagmannsrett. Alle sier de er uskyldige.

Kjell Thorbjørn Dahl forsvarer en 26 år gammel mann. Han sier det vil være alvorlig for mannen å bli dømt som terrorist.

– Det ødelegger for muligheten til å reise og til å skaffe seg arbeid. Han vil bli brennmerket. Allerede har han mistet sitt arbeid og får ikke ny jobb, så han er blitt arbeidsledig, sier Dahl.

26-åringen har forklart at han bare forsøkte å sende klær til sin bror som kjempet for IS i Syria. Egzon Avdyli ble senere drept i Syria.

26-åringen og en annen bror på 29 år er blant de tre tiltalte. 26-åringen forklarer at broren på 29 år var den som la stridsklær og annet utstyr til kamp i pakken. Han sier han ikke visste at pakken inneholdt noe slikt.

Brødrene har kosovo-albansk bakgrunn og er fra Bærum.

Den tredje tiltalte er en norsk-somalisk mann på 31 år. Både han og 29-åringen er også tiltalt for å ha kjempet med våpen for terrorgruppa IS i Syria.

De tre ble dømt i Oslo tingrett i mai. De tre var de første i Norge som ble dømt etter den nye terror-paragrafen 147 d. Den sier at det ikke er lov å delta i eller støtte økonomisk en terrororganisasjon. Det er heller ikke lov å oppfordre andre til terror.

Påtalemyndigheten tror ikke på 26-åringens forklaring. De ber om strengere straffer enn de som ble gitt i mai. De vil ha 11 måneders fengsel for 26, åringen, fem år og tre måneder for 29-åringen og fem år for 31-åringen.

LES MER HER: Dømt i historisk rettssak