Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sier opp etter seminar om homo-terapi

To personer ved NLA Høgskolen i Bergen slutter i jobbene sine. De protesterer mot foredrag om homoterapi ved skolen.

Onsdag sa Tone Sævi opp jobben sin i protest. Hun er professor ved NLA Høgskolen i Bergen. Torsdag fulgte førsteamanuensis Henrik Berg etter. Det skriver avisa Bergens Tidende (BT).

Tirsdag lånte skolen ut et rom. Der holdt irske Mike Davidson et foredrag. Der fortalte han om hvordan han selv gikk fra å være homofil til heterofil. Davidson hevder han har svar på «hvordan en kan hjelpe dem som ønsker å forlate homoseksuell praksis og følelser».

Sævi og Berg er sterkt imot at seminaret ble holdt ved skolen.

Fredag skal det samme seminaret arrangeres i Misjonssalen i Oslo. Det er nettverkene Frimodig Kirke og Til Helhet som arrangerer. Det skriver avisa Vårt Land.

Flere studenter reagerte kraftig etter seminaret i Bergen. Tirsdag kveld ble det avbrutt av demonstranter fra Rød Ungdom.

«Som klinisk psykolog vet jeg at homofili ikke er en sykdom. Det er en personlig preferanse og et valg av livsstil. Det å kalle noe for en sykdom, kan være en veldig sterk form for symbolsk vold. Da er det viktig at vi viser sterk avstand.». Det skriver Berg til BT.

Det ser ut til at bare ett synspunkt får slippe til hos NLA. Det reagerer både Berg og Sævi på.

«I ettertid ser vi at vi ikke burde leiet ut til dette seminaret. Fordi det oppfattes som at vi anerkjenner noe vi ikke er enig i.». Det skriver Erik Waaler i en epost til BT. Han er rektor ved NLA.