Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Siktede i fengslingsmøte torsdag

Torsdag skal retten bestemme om de siktede skal settes i varetekt. Det er i saken om ambulansen som ble kapret.

En mann og en kvinne er siktet etter at en ambulanse ble kapret. Det skjedde på Torshov i Oslo tirsdag. Torsdag er det fengslingsmøte i saken.

Da skal retten bestemme om de to skal varetekts-fengsles.

En 32 år gammel mann er siktet for forsøk på drap. Han er også siktet for å ha hatt noe å gjøre med våpen og for å ha oppbevart narkotika. En 25 år gammel kvinne er siktet for å ha hatt noe å gjøre med våpen. Hun er også siktet for å ha hjulpet til med å oppbevare narkotika.

Mannen forsøkte å kjøre på tilfeldige mennesker med en kapret ambulanse. Det mener politiet. En kvinne med en barnevogn ble truffet av ambulansen. Et eldre ektepar måtte hoppe unna i siste liten. Det var for å unngå å bli truffet.

Øyvind Bergøy Pedersen er mannens forsvarer. Han  sier at 32-åringen ikke hadde tenkt å skade noen.

– Hans eneste formål var å ikke bli pågrepet, sa forsvareren til avisa VG onsdag.

Både mannen og kvinnen var først i en bil som havnet på taket. Ambulansen ble kapret etter å ha kommet til stedet der ulykken skjedde. Da løp kvinnen fra stedet.

– Hun innrømmer å ha vært med i ulykken. Men for henne var det en skrekkelig opplevelse. Etter hennes oppfatning er hun slett ikke skyldig i det hun er siktet for. Det sa John Arild Aasen til kanalen TV 2 tirsdag kveld. Han er kvinnens forsvarer.

Begge de pågrepne er godt kjent av politiet fra tidligere saker. 32-åringen er dømt flere ganger for å ha hatt narkotika og våpen. Han er også dømt for grovt ran. Han var ute på prøve da ambulansen ble kapret.