Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Siktede skyldte penger til den drepte kvinnen

En mann i 30-årene er siktet for drap på en kvinne i 50-årene på Frogner. Han skal ha skyldt henne nesten 12 millioner kroner.

En kvinne i 50-årene ble skutt og drept ute på gata på Frogner i Oslo onsdag morgen. En mann i slutten av 30-årene er siktet for drap.

I desember 2020 ble den siktede dømt til å betale over 12 millioner kroner til den drepte kvinnen. Politiet bekrefter at de to hadde en forretningsmessig relasjon. 

Nyhetsbyrået NTB melder om at kvinnen og den siktede hadde hatt en konflikt siden 2016. Det skal ha handlet om en byggekonflikt. 

Den siktede var prosjektleder for en utbygging av en leilighet rett i nærheten av åstedet.

Kvinnen var eier av leiligheten sammen med sin mann. Han døde i 2018. Samme år ble det tatt ut søksmål mot den siktede.

I desember 2020 ble drapssiktede dømt til å betale 11,8 millioner kroner, i tillegg til sakskostnader på 900.000. Det var for to byggeprosjekter. Retten mente at den siktede mannen hadde opptrådt grovt uaktsomt. 

Den 458 kvadratmeter store leiligheten hadde en verdi på 55 millioner kroner før utbyggingene. Men den ble solgt for 37 millioner kroner etter utbyggingene. 

Saken skulle ankes i Borgarting lagmannsrett i februar neste år, ifølge avisa VG. Det er tatt pant i drapssiktedes bolig i forbindelse med saken.

Mannen er kjent for politiet fra før. Han er ikke avhørt enda. Men politiet ønsker å avhøre mannen i dag, onsdag. 

Hun sier at kvinnens nærmeste har fått beskjed om drapet. Politiet vil foreløpig ikke si hvem kvinnen er.