Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Siktet for å ha drept stesøster

Ei 17 år gammel jente ble funnet drept i et hus i Bærum. Hun var stesøsteren til mannen som angrep moskeen. Politiet mener angrepet var terror.

En mann skjøt inne i moskeen Al-Noor Islamic Center i Bærum i Akershus. Det skjedde lørdag. Han ble overmannet. Politiet har pågrepet og siktet ham. Mannen er siktet for drap og drapsforsøk. Han er 21 år gammel, skriver avisa VG.

– Etterforskningen har gitt oss en bedre oversikt. Vi etterforsker dette som forsøk på terrorhandling, sier Rune Skjold i Oslo politidistrikt. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Politiet fant en ung kvinne død i Bærum lørdag. Hun ble funnet i et hus i Bærum. Det var også der mannen som angrep bodde.

Kvinnen var mannens stesøster. Hun var 17 år gammel. Det skriver politiet i en pressemelding søndag.

Familien er varslet om at politiet forteller dette.

Folk i moskeen sa lørdag at det ble skutt inne der. Det sier politiet at stemmer. Det ble avfyrt flere skudd ved moskeen. Det ble også funnet våpen der.

Mannen ble avhørt natt til søndag. Men han ønsket ikke å forklare seg, sier politiet. Det vil bli gjort et nytt forsøk på å snakke med mannen senere søndag.

Politiet jobber sammen med Politiets sikkerhetstjeneste (PST). De vurderer om siktelsen skal endres.

– Han er siktet for drapsforsøk og drap. Vi vurderer om vi skal endre siktelsen til terrorhandling, sa politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Muslimer feirer den religiøse høytiden eid søndag. Politiet sørget for ekstra sikkerhet under feiringen.

– Vi har ikke fått meldinger om at det har skjedd noe under dagens arrangementer. De fleste store arrangementer ser ut til å være over. Men vi vil fortsatt ha høyere beredskap, sier Jan Eirik Thomassen. Han er politiinspektør.