Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Siktet for drapsforsøk

En mann har knivstukket en kvinnelig NAV-ansatt flere ganger i ryggen. Nå er han siktet for drap.

Mannen som er en NAV-klient, er siktet for forsøk på drap. Damen som var ansatt i NAV ble knivstukket flere ganger i ryggen. Dette skjedde på NAV Grorud mandag morgen. Det melder nyhetsbyrået NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 8.25. 

 

Den skadde er en kvinne i 30-årene. Hun ble knivstukket minst to ganger i ryggen. Kvinnen ble fraktet til sykehus med kritiske skader. Hun opereres ved Ullevål sykehus.

LES OGSÅ: Vi liker biblioteket – og misliker Nav

Gjernings-mannen ble pågrepet ti minutter etter at politiet fikk melding om knivstikkingen. Politiet har funnet kniven som ble brukt. 

Mannen er 26 år gammel. Han gikk inn i bygningen og rett inn på kontoret til kvinnen. Det er ikke kjent om mannen har hatt kontakt med kvinnen tidligere. Mannen er norsk statsborger og er kjent av politiet fra før.

NAV-kontoret vil holde stengt ut mandagen. NAV er en offentlig etat der personer kan få hjelp til jobb, trygd og sosialtjenester.

LES OGSÅ: Mange klager på Nav

Antall tilfeller av vold og trusler mot sosial-arbeidere har økt fra 481 innrapporterte tilfeller i 2010 til 1261 i fjor.

– Sosial-arbeidere er blant dem som i størst grad er utsatt for vold og trusler. Dette er et alvorlig arbeidsmiljø-problem som vi aldri kan jobbe nok med, sier Mimmi Kvisvik til Aftenposten. Hun er leder for fagorganisasjonen Fellesforbundet.