Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Siktet i Sigrid-saken

En mann er siktet for falsk forklaring. Politiet mener han har løyet i saken om den forsvunnede Sigrid Schjetne. Mannen er tidligere dømt for voldtekt.

En mann er siktet for falsk forklaring i saken om den forsvunnede Sigrid Schjetne. Det skriver nyhetsbyrået NTB. 16 år gamle Sigrid forsvant 4. august. Hun kom ikke hjem til familien på Østensjø i Oslo.

Mannen gikk selv til politiet og sa at han hadde sett Sigrid før hun forsvant. Det skriver VG Nett. Mannen bor ikke langt fra Sigrids hjem.

I 2007 ble han dømt til to år og ti måneder for voldtekt av en kvinne i Bergen. Det var en overfalls-voldtekt.

Politiet tok med seg mannen for å gjenskape de tingene han sa han hadde sett da Sigrid forsvant. Da begynte de å mistenke at han løy. De tingene han sa, kunne ikke stemme. Dermed siktet de ham for falsk forklaring. De har også ransaket huset hans, melder nrk.no.

Ifølge dagbladet.no lyver mannen om hvor han var på et bestemt tidspunkt. Avisen skriver også at de har intervjuet mannen tidligere. Da fortalte han Dagbladet at han hørte skrik da Sigrid forsvant.

– Det var et «hjelp-jeg-blir-drept-skrik», skal han ha sagt til Dagbladet.

LES MER HER: Frykter at de skyldige følger med

Kim Gerdts er forsvarer for mannen. Han mener politiet har siktet mannen bare for å tvinge ham til å snakke.

– Vi mener det er ulovlig. Dette vil få etterspill, sier Gerdts til VG.

Det var kanalen TV 2 som først meldte om siktelsen. Onsdag kveld ville ikke politiet si mye om saken.

– I en så stor etterforskning sjekker vi alltid vitnenes forklaringer ekstra grundig, sa Hanne Kristin Rohde. Hun er politi-inspektør i Oslo Politidistrikt.

LES MER HER: Trapper ned letingen etter Sigrid

Men hun ville ikke snakke om siktelsen. Det er fordi det kan ødelegge for etterforskningen.

– Det er enkelte ting vi må ha lov til å ta i vårt tempo, sier Rohde til TV 2.

LES MER HER: – Sjekker veier Sigrid kan ha valgt

Sigrid Schjetne var på vei hjem fra en venninnen da hun forsvant.  Siste tegn fra henne var trolig en tekstmelding hun sendte et kvarter etter midnatt. Mobiltelefonen hennes, en sko og en sokk ble funnet ved en barnehage ikke langt fra hjemmet hennes. Politi og frivillige har lett etter 16-åringen, men ikke funnet henne.

Det er kommet inn flere enn 2.500 tips i saken. Familien har utlovd en dusør på nærmere 1 million kroner. De gir pengene til den som kan komme med viktige tips.