Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sint på Frp

Carl I. Hagen fikk ingen plass i Den norske Nobel-komité. Han ble så sint at han slutter i sentralstyret i Fremskrittspartiet (Frp).

Politiker Carl I. Hagen sier at han fikk sjokk. Han trodde han var lovet å bli med i Nobel-komiteen. De bestemmer hvem som får Nobels fredspris hvert år. I komiteen har hans parti Fremskrittspartiet (Frp) én plass. Men Hagen fikk den ikke. Nå slutter Hagen i sentralstyret i Frp. Han gir seg også som sjef for å bedre politikken for eldre mennesker.

Politikeren pakket sakene sine på kontoret til Frp i forrige uke. Hagen var sint for måten han ble behandlet på. Han gir Frps leder Siv Jensen skylden.

Hagen sier til avisa VG at han føler seg ydmyket. Årsaken var at han hadde sagt at han ønsket jobben i komiteen. Det skal ha skjedd allerede for to år siden. Men Frps valg-komite foreslo bare Inger Marie Ytterhorn. Hun har allerede hatt jobben i tolv år.

Carl I. Hagen ble foreslått rett før sentralstyret skulle stemme. Men bare seks av de 25 medlemmene stemte for Hagen. Dermed fortsetter Ytterhorn.

Nå har Hagen skrevet et ark med 18 punkter. Der kritiserer han Siv Jensen. Han mente at hun ikke hadde snakket med valgkomiteen om hans ønske. Siv Jensen vil ikke si noe om hva de hadde snakket om. Men hun sier at det er trist at han føler seg ydmyket.

– Jeg syns det er trist at Carl I. Hagen reagerer på denne måten, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Hun mener at det er god plass for Hagen i partiet. Ingen har arbeidet mot ham, sier hun. Flere mener at Carl I. Hagen uansett ikke ville fått jobben.

– Saken er at vi har vært fornøyde med den jobben Inger Marie Ytterhorn har gjort. Hun ønsket å sitte videre i Nobelkomiteen. Vi ønsket at hun skulle fortsette, sier Ketil Solvik-Olsen til avisa Dagens Næringsliv. Han er lederen av Frps valgkomite.