Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sitter tett i tett på fly

Passasjerer på fly i Norge sitter ved siden av hverandre som vanlig. De er bekymret for at råd mot smitte ikke gjelder der.

– For meg høres det bekymringsfullt ut. Vi skal være kjempeflinke hjemme, men vi kan sitte tett i tett på et fly. Og så skal være flinke igjen både på jobb og ellers, sier Egil Bjørgås til kanalen NRK.

Bjørgås er hovedtillitsvalgt i SAFE Transocean. Folk som jobber i oljen er medlem i organisasjonen.

Folk sier til Bjørgås at de er bekymret for fulle fly. Reglene for å holde avstand gjelder ikke på flyene.

Blogger Isabel Raad skrev om saken torsdag. Hun reiste fra Oslo til Stavanger med fly.

– Når vi skulle gå om bord på flyet, reagerte vi. Det var veldig mange mennesker som ventet på å få komme ombord på samme fly. Det så ut som om at det skulle bli et fullt fly. Og det ble et stappfullt fly, skrev hun på bloggen sin.

Hun har fått en forklaring fra flyselskapet SAS etterop. De flyr blant annet få fly. Det skjer som følge av situasjonen med korona.

Flyselskapet Widerøe sier til NRK at det er umulig å holde en avstand på 2 meter mellom folk på et fly. Da vil de ikke kunne fly i det hele tatt.

Helseminister Bent Høie sa torsdag at myndighetene jobber for å løse dette sammen med flybransjen. Det har vært få passasjerer en stund. Da har det ikke vært et problem.