Norge

Siv ber om ro etter krangelen

Frps leder Siv Jensen ber alle om å roe ned etter krangelen mellom KrF og nestleder Per Sandberg.

Det er dårlig stemning mellom Fremskrittspartiet (Frp) og Kristelig Folkeparti (KrF).

Frps nestleder Per Sandberg beskyldte KrF for å ha skyld i at unge, muslimske nordmenn blir ekstreme. Senere beklaget Sandberg, men KrFs leder Knut Arild Hareide er ikke fornøyd. Nå ber Frps leder Siv Jensen om ro.

– Sandberg har beklaget. Det var riktig av ham å gjøre det. Jeg har selvsagt snakket med Per Sandberg om saken. Og med Knut Arild Hareide. Nå tenker jeg at vi må roe oss ned og fortsette å utvikle god politikk, sier Siv Jensen til kanalen NRK.

Krangelen mellom Sandberg og KrF startet torsdag. Det skjedde i radioprogrammet «Politisk kvarter» på kanalen NRK. Blant annet sa Sandberg dette:

– KrF har et enormt ansvar for at unge mennesker som er født og oppvokst i Norge, reiser ut og slutter seg til terror-organisasjoner. Driver med krigshandlinger og massakrerer barn og kvinner der ute. Dette er det KrF som har ønsket og resultatet ser vi i dag.

Senere beklaget Sandberg i programmet «Dagsnytt 18» på NRK. Men Knut Arild Hareide i KrF likte ikke at Sandberg fortsatte å diskutere saken. Sandberg sa i stedet at alle partiene på Stortingen utenom Frp har drevet dårlig asylpolitikk.

– Nå er det nok! Nå bør du roe deg ned, sa Hareide.

Han mente Sandberg ikke beklaget ordentlig.

Siv Jensen er uenig. Hun synes Sandberg beklaget godt nok. Jensen sier partiene i samarbeidet må ta ansvar sammen. Frp og Høyre i regjeringen samarbeider med KrF og Venstre på Stortinget.

– Det er viktig for oss alle fire å understreke det gode med samarbeidet og det vi får til. Det er heller ingen tvil om at vi har politisk uenighet. Det må vi kunne diskutere. Frp og KrF har ulikt syn på innvandrings-politikk. Det vet alle, sier Jensen.

Hun ønsker mer debatt om innvandrings-politikk og om ekstrem islam.

– Det er viktig å understreke at gjerningsmenn har skylden i uhyrlige handlinger. Samtidig er det vi politikere som må diskutere hvordan vi kan styre utviklingen av samfunnet vårt, sier Jensen.

Siste utgave

På forsiden nå