Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Siv Jensen slutter som leder for Frp

Siv Jensen slutter som leder i Fremskrittspartiet (Frp).

Siv Jensen leder Fremskrittspartiet (Frp). Hun har vært leder i 15 år. Men nå trekker hun seg fra jobben som leder. Kanalen NRK meldte det først. Siv Jensen bekreftet at hun slutter. Det skjedde på Stortinget torsdag.

– Jeg har gitt beskjed til nominasjons-komiteen i Oslo Frp om at jeg ikke stiller til valg i høst. Det gjør også at jeg har sagt ifra om at jeg ikke vil stille til valg som leder for partiet én gang til. Jeg har vært på Stortinget i 24 år. Jeg har vært leder i 15 år. Det har vært en glede. Men det har krevd mye av meg, sier Jensen.

Hun sier at hun har behov for å bruke mer tid og energi på andre ting. Det handler ikke om å velge mellom politikk og familie. Men hun vil bruke mer tid på venner og familie framover, sier hun.

Det er ikke bestemt hvem som skal ta over, men Jensen har kommet med et forslag til hvem som skal ta over jobben med å lede Frp.

– Det er ikke min jobb å velge hvem som skal ta over. Men jeg har foreslått en ny leder for lands-styret i partiet. Jeg håper at partiet velger Sylvi Listhaug som ny leder, sier hun. Jensen har også foreslått at de velger Ketil Solvik-Olsen som 1. nestleder.

Jensen skal sitte på Stortinget til oktober. Hun er opptatt av å jobbe for at Frp skal få støtte for mer politikk i Stortinget. Hun gleder seg også litt.

– Jeg har vært Frp-Siv. Nå vil jeg være tante Siv. Jeg vil mer søster til mine søsken. Jeg vil reise mer hjem til mamma. Jeg skal også få hund. Det har jeg gleda meg til i 15 år. Når jeg slutter som leder og på Stortinget, så får jeg tid til å ha hund og tid til å ta vare på den, sier Jensen.

Emneord

norge