Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sjåføren tiltalt for uaktsomt drap

En mann i slutten av 40-årene er tiltalt for uaktsomt drap. Det er etter at to jenter ble påkjørt og døde ved Bjørkelangen i Akershus.

Fredag ble en mann i slutten av 40-årene tiltalt for uaktsomt drap. Det betyr å drepe noen uten at det er med vilje. Mannen er tiltalt etter at to jenter på 11 og 13 år ble påkjørt. De døde av skadene. Det skjedde ved Bjørkelangen i Akershus i januar.

De to jentene Tiril Alette Huser Bølge og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark var på tur. De kjørte på riksvei 229 i Aurskog-Høland med hest og sulky. Sulky er en vogn som brukes til travhester. Jentene ble påkjørt bakfra om ettermiddagen lørdag 11. januar. De ble brakt til sykehus, men døde av skadene. 11-åringen døde allerede natten etter. 13-åringen døde formiddagen etter.

LES MER HER: Lager minnefond etter ulykken i Bjørkelangen

Ulykken skjedde rundt fire kilometer fra Bjørkelangen. Nå er mannen som kjørte på de to jentene, tiltalt for uaktsomt drap.

Mannen var først siktet for brudd på loven om veitrafikk. Men i juli ble siktelsen endret til uaktsomt drap.

Tidligere har politiet sagt at mannen ikke brukte mobilen. Det var ikke årsaken til ulykken. Det var heller ikke tekniske feil eller alkohol som var årsaker til ulykken.

Den tiltaltes forsvarer sier mannen var i sjokk etter ulykken. Han sier at mannen mener han ikke har straffskyld.

– Han husker ikke hva som skjedde. Det eneste han husker, er et smell. Men han husker ikke hvordan ulykken oppsto, sier advokat Gunhild Lærum til kanalen NRK.

Politiet mener at mannen ikke fulgte med. Eller at han ikke tilpasset farten til forholdene på stedet. Det var da han nærmet seg hesten og sulkyen med de to jentene. Det står i tiltalen, skriver avisa VG.

– Han er veldig lei seg. Det som har skjedd kommer hele tiden inn på ham. Han holder på med saken hver dag, sier sjåførens forsvarer Gunhild Lærum til avisen.

For jentenes foreldrene er det en stor belastning at sjåføren nekter straffskyld. Det sier foreldrenes bistandsadvokat Christian Lundin.

– Dette er en tragedie for alle saken gjelder. Men det er klart det blir en belastning for familien å møte sjåføren i retten, sier Lundin til NRK.

Lærum sier at det er vanlig å miste hukommelsen etter alvorlige traumer. Han sier at den tiltalte går til behandling for psykiske plager etter det som skjedde.

LES MER HER: – Sjåføren har det forferdelig