Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sjekker maten til Breivik for gift

Maten til terror-siktede Anders Behring Breivik blir sjekket for gift før han får den servert. Fengselet gjør flere ting for å sikre den siktede.

Terror-siktede Anders Behring Breivik sin mat undersøkes for gift før han får den servert. Fengselet må passe på sikkerheten til Breivik.

LES MER HER: Frykter folk vil hevne seg på ham

Maten lages av både fast ansatte og fanger som jobber på kjøkkenet på Ila fengsel. Det skriver avisa VG. Slike rutiner for sikkerheten skal være sjeldne. Det sier kilder som avisa har snakket med.

– Jeg vil ikke si noe om hva vi gjør for å ta vare på hans sikkerhet. Men vi har tenkt over alle mulige farer. Sikkerheten rundt Breivik blir vurdert hele tiden, sier fengsels-direktør Knut Bjarkeid til avisa.

LES MER HER: Vil at japanere skal undersøke ham

Ansatte ved fengselet sjekker flere ganger i timen at Breivik ikke skader seg selv. De sjekker også at han ikke tar sitt eget liv. Også andre fanger blir voktet. Ledelsen i fengselet vet også om Breviks planer for å rømme. Disse planene har han beskrevet i sitt manifest.

Breivik bruker tiden i fengsel til å trene, lese bøker og skrive en tale til sitt forsvar. Det er mens han venter på at straffesaken mot ham starter i Oslo tingrett. Det skriver avisa Dagbladet.

LES MER HER: Fengslet i åtte uker

69 personer ble drept da Anders Behring Breivik skjøt rundt seg. Det skjedde på leiren til de unge i Arbeiderpartiet 22. juli. Leiren var på Utøya i Buskerud. Like før hadde Breivik sprengt en bombe ved byggene til regjeringen i Oslo. Der ble åtte personer drept. Breivik har innrømmet at det var han som gjorde angrepene.