Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skal ha vært opptatt av IS

19-åringen som drepte en skolekamerat i Mandal, var svært interessert i våpen og terror, skriver lokalavisa.

En 19-åring er siktet for å ha drept en skolekamerat i Mandal i Vest-Agder onsdag. Den siktede var kjent for sikkerhetspolitiet PST. Det bekrefter de, men de vil ikke si hvorfor de kjente til den siktede.

19-åringen skal ha vært opptatt av terrorgruppa Den islamske staten (IS). Det skriver lokalavisa Lindesnes. Siktedes forsvarer nekter for dette. Avisa Fædrelandsvennen skriver at 19-åringen derimot skal ha støttet den kurdiske militsen som kjemper mot IS.

19-åringen skal ha vært svært interessert i våpen og uniformer, skriver Lindesnes. Da han ble tatt av politiet, skal han ha hatt på uniform.

Fredag er det minnestund for den drepte 19-åringen. Han het Joakim Ophaug Røksland. 800 elever deltar i minnestund på Mandal videregående skole der de to gikk, melder TV2.no.

– Han var med på russebilen vår, og på mandag skulle det være dåp. Vi er i sjokk, sier Justus Nørgaard. Han er russepresident på skolen.

Ifølge avisa VG var den drepte og den siktede venner.

– De har kjent hverandre omtrent hele livet, og var nærmest som brødre. De var sammen hele tiden, og var nesten alltid hjemme hos hverandre, sier Nørgaard til VG.

LES MER HER: Ungdom sier han drepte kameraten

LES MER HER: 19-åring pågrepet etter skyting i Mandal