Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skal snakke om søndagsåpne butikker

Kristelig Folkeparti vil ikke at butikkene skal være åpne på søndager. Men det vil regjeringen. Nå skal de snakke sammen.

Kristelig Folkeparti (KrF) har ikke villet diskutere søndagsåpne butikker. Det er nemmelig imot det partiet ønsker. Men nå vil KrF-leder Knut Arild Hareide snakke med regjeringen og partiet Venstre om den vanskelige saken. Det skriver avisa Vårt Land.

– Jeg vil ikke utelukke noe, sier Hareide til avisa. Men han sier også at KrF ikke kan bevege seg så langt unna sin opprinnelige mening.

– Vi kan bli med på et møte. Da vil vi snakke om det vi mener om søndagsåpne butikker. Vi vil gjøre dette på en ryddig måte. Jeg vil ikke stå utenfor enhver dialog, fordi saken er så viktig for KrF, sier partilederen.

Men han sier dette på nettsamfunnet Facebook:

– La det ikke være noen tvil: KrF kommer ikke til å forhandle bort søndagen som en felles fridag. Samfunnet trenger en dag med felles hvilepuls.

Kulturdepartementet har sendt et forslag om søndagsåpne butikker på høring. Da skal andre si sin mening om saken. Fristen for å komme med meninger er 30. juni.

LES MER HER: – Foreslår søndagsåpent