Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skattetaten skylder penger til 17.500 Nav-brukere

Folk som fikk penger fra Nav, skulle fått tilbake skattepenger. Men de fikk ingen penger.

Flere feil dukker opp etter skandalen i NAV. Nå viser det seg at Skatteetaten ikke har betalt tilbake skattepenger til NAV-klienter. 17.500 personer har måttet betale tilbake støtte til NAV. Disse pengene har de først betalt skatt for. Siden pengene skulle tilbakebetales til NAV, skal de også ha tilbake skatt fra Skatteetaten. Men det har ikke skjedd.

Hans Christian Holte er skatte-direktør. Han beklager til dem dette gjelder, skriver kanalen NRK.

Nav krever at noen av dem folk som får støtte, betaler tilbake den eller deler av støtten. Det er det mange årsaker til. Hvert år de siste fem årene er 1 milliard kroner betalt tilbake. Men disse pengene er det trukket skatt av. Det skjer på samme måte som vi betaler skatt av vanlig lønn.

Kanalen NRK stilte spørsmål til Skattetaten om statt på støtte som folk har betalt tilbake. Da undersøkte Skatteetaten sakene. Det viser seg at de har mye de må fikse opp i.

– Det er et betydelig antall mennesker som er berørt av dette. Dette tar vi svært på alvor. Vi setter inn folk for å rette opp så raskt som mulig. Det gjør vi nå for disse 17.500 sakene vi har avdekket, sier Holte.

Skatteetaten er allerede i gang med å betale tilbake pengene til dem det gjelder.

Etaten har allerede startet med å betale tilbake penger. Det er omtrent 2.400 kroner per person. For noen kan det være snakk om mer penger. Det skriver etaten i en pressemelding. De sier også at alle saker skal sjekkes hver for seg.