Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skeptisk til å samarbeide med Frp

Venstre og Kristelig Folkeparti vil ikke ha strengere innvandringspolitikk slik Fremskrittspartiet vil.

Fremskrittspartiet (Frp) foreslår en strengere asyl- og innvandringspolitikk. Men Venstre (V) og Kristelig Folkeparti (KrF) vil ikke gå med på politikken.

Både KrF og V skal snakke med Frp etter valget. Men det er «svært usannsynlig» at de vil danne regjering sammen med Frp og Høyre. Det sa både Venstres leder Trine Skei Grande og KrFs leder Knut Arild Hareide i programmet «Politisk kvarter» på NRK radio mandag.

Avstanden når det gjelder viktig politikk er for stor, sier partilederne. Det gjelder spesielt asyl- og innvandrings-politikk.

Etter valget 9. september kan den rødgrønne regjeringen miste makten. Hvis det skjer, vil Frps leder Siv Jensen ha tøffe forhandlinger om politikken rundt asyl og innvandring.

Venstres Trine Skei Grande mener at Siv Jensen snakker for mye og høyt om innstramming. Mens hun snakker lite om praktisk politikk.

– Det er klart at Frp er et ytterpunkt, og at dette er det ikke noe flertall for i Stortinget. Jeg støtter Erna Solberg når hun sier at dette blir ikke noe av, sa Grande.

– For KrF er det ikke aktuelt å bryte menneskerettighetene, sa KrF-leder Knut Arild Hareide.

Høyres leder Erna Solberg vil gjerne ha alle de tre partiene med i regjering.

– Da kan vi få en mer stabil og langsiktig regjering på borgerlig side. Det er viktig for god styring, sier Erna Solberg til NTB.

 Les flere saker om stortingsvalget 2013 her