Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skjøt mot ambulanse-folk

Ambulanser kom til kaia. De skulle hjelpe ungdommene som kom svømmende fra Utøya. Men personellet ble selv skutt mot.

De som jobbet i ambulansene skulle hjelpe ungdommene. Mange kom svømmende på flukt fra skytingen på Utøya. Ambulansene kom til kaia i Utvika. Der skulle de ta imot ungdommene. Men de som jobbet i ambulansene, ble selv skutt mot. Det melder kanalen NRK.

LES MER HER: Sharidyn kom ikke hjem fra Utøya

To ambulanse-arbeidere og en lege fikk lov av politiet til å dra til kaia. Der pleier båtene å gå ut til øya.

– De som kom ned da, hadde fått beskjed av politiet at det var sikkert. Og så har det sannsynligvis da skjedd noe i mellomtiden som gjorde at de ble skutt mot, sier Inger Lise Hallgren til NRK. Hun er avdelings-sjef i helse-foretaket Vestre Viken.

LES MER HER: Ble ikke trodd

Utvika ligger rundt 600 meter fra Utøya. Anders Behring Breivik hadde våpen som kunne nå så langt. Etter rundt åtte minutter fikk ambulanse-arbeiderne ordre om å komme seg vekk. Ingen av dem ble truffet.

– Jeg tror at man må forvente dette. Ingen visste helt hvordan situasjonen var, sier Hallgren.

LES MER HER: 19 fortsatt alvorlig skadd

Sissel Hammer er politimester i Nordre Buskerud politi-distrikt. Hun sier hun ikke kjenner til dette. Hammer sier at alle slike vurderinger skal tas med. Det er når politiets arbeid skal undersøkes.

Minst 68 personer ble drept da Anders Behring Breivik skjøt rundt seg. Det skjedde på leiren til de unge i Arbeiderpartiet fredag. Leiren var på Utøya i Buskerud. Like før hadde Breivik sprengt en bombe ved byggene til regjeringen i Oslo. Minst åtte mennesker er funnet døde. Breivik har innrømmet at det var han som gjorde angrepene.