Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skoler i Oslo kan bli røde

Det kan bli rødt nivå for smittevern på ungdomsskoler i Oslo. Det melder flere medier.

Ungdomsskolene i hovedstaden kan gå til rødt nivå for smittevern. Det fikk foreldre i Oslo beskjed om mandag. Nye tiltak kan bli innført tirsdag, skriver Utdanningsnytt.

På én skole sendes elevene tidligere hjem. Det er for at skolen skal få forberedt seg. Ifølge nettstedet vil elevene få ny timeplan dersom det går til rødt nivå.

Rødt nivå vil si at elevene må deles inn i mindre grupper. Kontakt mellom dem skal unngås. Man skal også forsøke å ha en meters avstand mellom elever og ansatte.

Oslo kommune har varslet presse-konferanse klokken 15 mandag. Byrådsleder Raymond Johansen skal snakke om korona-situasjonen.

NTB har snakket med foreldre som har barn ved ulike ungdomsskoler i Oslo. Disse har foreløpig ikke fått melding om at det skal innføres rødt nivå.

Men én ungdomsskole har sendt melding til foreldrene om at de forventer at skolene skal organiseres ut ifra rødt nivå innen kort tid. Foreldrene har derfor fått beskjed om at elevene mandag må slutte tidligere. Skolen trenger tid til å forberede seg på rødt nivå.

Byrådet har vurdert om det skal innføres rødt nivå i ungdomsskolen. VG skriver at de får opplyst dette fra flere ulike kilder. Det vil komme mer informasjon om dette på pressekonferansen.