Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skolestarten kan bli forsinket

Noen barn får kanskje ikke starte på skolen i tide i høst. Lærerne vil streike mer.

Lærere i Norge varsler at de vil streike mer.

– Det kommer til å være flere tusen lærere som er i streik, sier Kolbjørg Ødegaard til kanalen NRK. Ødegaard jobber med streiken for Utdanningsforbundet. Det er lærernes organisasjon. De har 93.000 medlemmer.

Siden 1. juli har bare 36 lærere streiket ved Rothaugen skole i Bergen. Streiken betyr lite siden det er sommerferie. Men Ødegaard sier alt blir annerledes ved skolestart. Flere lærere skal streike flere steder i landet, sier hun.

– Våre planer er lagt med tanke på at streiken kan bli lang, sier hun.

Ødegaard vil ikke si når flere skal i streik, eller hvor det skal skje. Reglene sier at de må varsle fire dager på forhånd. Det betyr at noen foreldre ikke får vite om barna skal på skolen, før fire dager før skolestart.

Men 1.-klassingene får helt sikkert begynne på skolen.

– De skal tas imot på en god måte første skoledag. Og de skal få lov til å begynne på skolen som planlagt, sier Ødegaard.

LES MER HER: Lærerne stemte NEI

Lærerne streiker mot den nye arbeids-avtalen. De reagerer spesielt på at de må være på skolen i et fast antall timer hver dag. Derfor stemte 73 prosent av lærerne nei til avtalen. Den er avtalt mellom Utdanningsforbundet og kommunenes organisasjon KS.