Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skremmende barn og skumle hus

Hundrevis av barn kledde seg ut for å skremme og få godteri. I et hus i Oslo var det skummel kveld for siste gang. Se bildene.

Norge

Det regnet i Oslo på halloween. Likevel gikk utkledde barn og voksne rundt for å skremme. De ringte på dører og sa «knask eller knep». De fleste som åpnet, valgte knask. Det er å gi godteri.

I 14 år har barna besøkt et skummelt hus på Norberg. Mandag var siste dag med halloween-hus for Kåre Mortensen.

– Det tar rett og slett for mye tid. Det er blitt for stort. Da er det på tide å kutte når man er på topp. Nå må jeg gi meg. Jeg må ha mer plass i boden og garasjen, sier Mortensen til nyhetsbyrået NTB.

Han har vært kjent for labyrinten sin. Hvert år har han bygd den stadig større og skumlere.

Også i år fikk mange barn med seg årets show. Han har brukt fem uker på å sette opp labyrinten. Den har tatt flere måneder å planlegge. I år hadde han også leid inn to skuespillere. Slik skulle det bli ekstra skummelt.

Politiet i Norge hadde det travelt på halloween. Det var ikke alle utkledde som hadde refleks. I Porsgrunn var det noen som gjorde litt for mye knep. Det kom meldinger om ungdommer som kastet seg foran biler. I Sør-Trøndelag skremte en klovn et annet barn. Klovnen hadde balltre.

Også i Agder skjedde det mye.

– Folk med masker skyter med paintball. Noen kaster stein på busser. De setter fyr på småting og sikter på politiet med softgun. Det er ikke særlig bra, skriver politiet i Agder på Twitter.

I Stavanger var en kvinne litt for snill. Hun skulle dele ut godteri til utkledde barn. Ved et uhell ga hun bort bilnøklene sine. Politiet håper at hun å får dem igjen. De ber barn om å levere dem tilbake.