Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skrev feil om unge på Bærum sykehus

Avisa Budstikka skrev at flere unge var innlagt på intensiv-avdelingen på Bærum sykehus. Det var feil. Men flere unge blir nå syke av korona-viruset.

237 personer var torsdag morgen innlagt på sykehus med korona-viruset. Til nå har det bare vært syke og eldre. Men nå skal flere unge også være syke. Avisa Budstikka skrev dette. Det er lokalavisa for Asker og Bærum.

Budstikka skrev feil i saken. De skrev at flere unge var innlagt på intensiv-avdelingen på Bærum sykehus. De skal ha vært friske før de ble smittet. De var heller ikke i noen av risiko-gruppene, skrev nyhetsbyrået NTB. Avisa hadde prøvd å få svar fra Folkehelse-instituttet og de som driver sykehuset.

Nå sier Folkehelse-instituttet og Vestre Viken HF at Budstikka skrev feil. Vestre Viken HF driver Bærum sykehus.

– Taushetsplikten gjør at vi må avslå å si noe om pasientene. Men Budstikka beskriver situasjonen på en feil måte, skriver Ulrich Spreng til Dagbladet. Han er fagdirektør i Vestre Viken HF i.

Budstikka har beklaget feilen. Kjersti Sortland er sjefredaktør i avisa. Hun sier dette er noe av det verste som kan skje en redaktør.

– Jeg er svært lei meg for dette. Det er mitt ansvar at opplysningene skulle ha blitt undersøkt bedre før vi la ut saken, sier Sortland.

Torsdag kom en ny status fra Folkehelse-institutettet. Der står det hvor mange som er alvorlig syke av viruset korona. Der står det at 1 person under 25 år får pustehjelp. 

Les mer: Over 3.000 er smittet av korona-viruset i Norge

Denne saken er oppdatert. Under er den opprinnelige teksten. Den var altså feil.

237 personer var torsdag morgen innlagt på sykehus med korona-viruset. Til nå har det bare vært syke og eldre. Men nå skal flere unge også være syke. Det sier kilder til avisa Budstikka. Det er lokalavisa for Asker og Bærum.

De skriver at flere unge og friske trenger hjelp med å puste. De er innlagt på intensiv-avdelingen på Bærum sykehus. De unge skal være mellom 20 og 45 år. De skal være utenfor risiko-gruppene, skriver nyhetsbyrået NTB.

Folkehelse-instituttet hadde ingen kommentarer om dette til Budstikka. Det er Vestre Viken HF som driver Bærum sykehus. De hadde heller ingen kommentar til saken.