Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skriver om barnedrap og skilsmisser

Åsne Seierstad forteller om livene til ekstreme muslimer.

To unge søstre fra Bærum i Akershus dro til Syria. Det skjedde i 2013. De ville kjempe for terrorgruppa Den islamske staten (IS). Faren reiste til Syria. Han forsøkte å hente jentene hjem mange ganger. Det fikk han ikke til.

Dette har journalist Åsne Seierstad skrevet bok om. Den heter «To søstre». Den kommer til bokhandlerne i dag (fredag).

Journalisten skriver også om andre i boka. Hun skriver om flere kjente islamister fra Norge og om miljøet deres. Hun forteller også om ekteskapene som ikke varte. Og hvordan ekteskapene raskt ble avsluttet.

– Islamske ekteskap er en urettferdig ordning. Menn har større rett til å avslutte ekteskapet når det passer dem. Kvinner har færre rettigheter, sier forfatteren til kanalen NRK.

En to år gammel gutt ble drept i Syria. Det var sønnen til Arfan Bhatti. Han er én av Norges islamister. Nordmannen Bastian Vasquez drepte gutten, ifølge boka. Vasquez er trolig død, skriver nyhetsbyrået NTB.

Seierstad skriver også om Ubaydullah Hussain. Han er en annen islamist Fra Norge. Han er tiltalt for å få folk til å bli terrorister.

– Han var som et reisebyrå. Folk ringte, og avtalte møte, skriver hun, ifølge kanalen NRK.

John Christian Elden er advokaten til Bhatti og Hussain. De er uenige i det Seierstad skriver. Men de vil ikke si noe mer om boka, skriver NRK.