Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skrur opp jule-prisene

Elektronikk-butikken Elkjøp har ekstra høye priser før jul. Det får Forbruker-rådet til å rase.

Støvsugere, strykejern, TV-er, dataspill og alt annet av elektronikk du trenger. Elkjøp har det. De reklamerer med ekstra gode jule-priser. Og jule-prisene er ekstra gode, for Elkjøp. Avisa VG avslører i dag at butikk-kjeden setter opp prisene sine ekstra før jul.

For eksempel kostet en brødrister 149 kroner for to uker siden. Nå koster den 349 kroner. Da har Elkjøp økt prisen med mer enn det dobbelte. Direktøren i Forbruker-rådet mot butikk-kjeden.

– Nei, det går ikke an. Det er jo helt enormt. Jeg oppfatter dette som umoralsk. Det er en dårlig måte å styre butikken på, sier forbruker-direktør Randi Flesland til avisa.

Andreas Niss er administrerende direktør i Elkjøp. I et skriv til VG sier han at butikk-kjeden bare følger pris-økningen i bransjen. Han mener at Elkjøp alltid skal være billigst, uansett hvilken tid det er på året.

Elektronikk-kjedene Elkjøp og Lefdal har samme eier. De kunne ikke hatt så høye priser, hvis det hadde vært vanlig konkurranse mellom butikkene. Det mener forbruker-direktøren, skriver nyhetsbyrået NTB.