Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skuffet over Breiviks seier

Terroristen Anders Behring Breivik vant over staten. Mange er skuffet og sinte.

Staten har behandlet terroristen Anders Behring Breivik for dårlig i fengsel. Det sa Oslo tingrett onsdag. Mange er skuffet over dommen.

– Jeg er veldig overrasket og litt skuffet, sier Lisbeth Kristine Røyneland til nyhetsbyrået NTB. Røyneland er leder for Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-angrepene.

77 mennesker ble drept i terrorangrepene 22. juli i 2011. Mange av dem ble drept på Utøya.

 

Eskil Pedersen var leder for Arbeiderpartiets organisasjon for ungdom (AUF). Han klarte å redde livet på Utøya. Han er glad for at alle har menneskerettigheter. Likevel er han sint. Det skriver han på nettsamfunnet Facebook.

– At sytinga til en mann som har gjort så mye skade skal vinne fram, klarer jeg ikke å fatte. Jeg er sint, og det forstår jeg godt at mange andre er i dag, skriver Eskil Pedersen.

 

Breivik mente han hadde krav på mer frihet i fengselet. Derfor saksøkte han staten. Men staten kan anke saken. Derfor er ikke resultatet klart.

 

Øystein Storrvik er advokat for Breivik. Han sier at han forventer endringer i måten Breivik soner på.

– At de fjerner glassveggen i kontakt med forsvarer. Og at han får ha kontakt med andre fanger. Sånne enkle grep bør de gjøre med en gang, sa Storrvik til nettstedet nrk.no onsdag.

 

Breivik soner i Skien fengsel. Få av de andre i fengselet ønsker å snakke med Breivik. Det forteller en annen fange.

– Det er ikke mange som kommer til å prate med han. Vi prater ikke mye om han for vi er lei av han, rett og slett. Han er en fange og han er en møkkamann, så enkelt er det, sier han til nrk.no. Mannen vil ikke si navnet sitt.