Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Trygde-skandalen i Nav:

Slik reagerer de etter unnskyldningen

Tilliten er borte. Både Anniken Hauglie og ledelsen i Nav bør slutte, mener Nav-ofre.

– Jeg vil be om unnskyldning, sa Anniken Hauglie. Hun lovet at staten skal rydde opp. Hauglie er arbeids- og sosialminister.

Hun forklarte seg om skandalen i Nav i Stortinget tirsdag.

Arbeids- og velferdsetaten Nav har gjort feil i saker om trygd. Det har skjedd over flere år. Folk har blitt dømt for å svindle med trygd. Andre har måttet betale tilbake mye penger.

Hauglie og ledelsen i Nav må slutte. Tilliten er borte. Det mener ofre for skandalen. Flere av dem var til stede i Stortinget tirsdag, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg hadde forventet å få svar på hvorfor det har tatt så lang tid. Det synes jeg ikke Hauglie svarte godt på, sier Rita Elisabeth Rudiløkken til NTB.

Nav krevde nesten 200.000 kroner fra Rudiløkken. Det var fordi hun var i Spania en periode. Det skjedde samtidig som hun fikk støtten AAP.

– Jeg mistet leiligheten min, jeg mistet alt. Jeg ble truet med politi-anmeldelse, forteller Rudiløkken. Hun sier også at hun ble syk av det.

De ansvarlige har brukt for lang tid på å rydde opp, mener hun.

Elisabeth Thoresen støtter henne. Hun leder AAP-aksjonen. AAP står for arbeids-avklarings-penger.

– Det er fint at Hauglie ber om unnskyldning. Men hun kan ikke be om tillit. Etter en så stor skandale som dette, går det ikke an å ha tillit. Det gjelder for både Hauglie og ledelsen i Nav, mener Thoresen.

Thoresen kjemper for folk som trenger AAP.

Det viktigste er å ta vare på folk som er rammet i saken, sier Rudiløkken.