Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Smitte i Indre Østfold kan bli sporet til fest og Sverige

Det blir jobbet med å finne ut hvor folk i Indre Østfold er blitt smittet. Mange av de som ble smittet tidlig hadde vært i Sverige. Og mange er unge som har vært på byen.

Mange er smittet med korona i Indre Østfold kommune. Det har blitt jobbet hardt med å finne ut hvor folk er blitt smittet. Nå har kommunen fått svar på hvor mye av smitten kommer fra. Nesten all smitten kan bli sporet tilbake. Mye kommer fra unge mennesker som har vært samlet. De har vært ute på byen og over grensa til Sverige.

– Vi så i en tidlig at åpningen av grensen mot svenske Värmland 25. juli kunne være noe de hadde felles. Flere av dem som ble smittet tidlig hadde vært i Sverige. Det var et grønt område. Men det var mer smitte der enn det var i Norge, sier Jan Børre Johansen til avisa VG. Han er overlege i kommunen.

Les mer: Indre Østfold stenger ned etter mye smitte

Mange av de som ble smittet tidlig er også unge mennesker. 10 av 14 dem hadde også vært ute på byen og på fest.

Alle barnehager i kommunen er stengt ut uka. Det er også skole- og fritids-ordningen SFO. Det er forbudt å ha sosiale samlinger. Sykehjem i kommunen har også stengt dørene for folk utenfra. Alt ble bestemt søndag. Det er for å hindre mer spredning av smitten.

Les også: – Norge kan miste kontrollen

Det er registrert 59 smittede i kommunen de siste dagen. Over 30 er bekreftet bare i løpet av helga. Totalt har 124 personer i Indre Østfold testet positivt på at de er smittet med korona fra mars til nå.