Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Smitten øker raskere i Norge enn i Sverige

Flere er nå smittet med korona i Norge enn i Sverige. Det er dersom en måler smitten i forhold til hvor mange mennesker som bor i landet.

De siste sju dagene er 1,4 nye personer meldt smittet med korona-viruset i Norge. Det er for hver 100.000 personer som bor i landet. I Sverige er tilsvarende tall 1,1 personer. Det skriver kanalen NRK. Det er første gang siden 1. april at Norge har mer smitte enn Sverige. Det er dersom en måler i forhold til hvor mange som bor i landet.

454 nye personer ble meldt smittet i Norge fra mandag til fredag i forrige uke. I Sverige ble 564 nye personer meldt smittet. Det viser NRKs oversikt.

Det er utbrudd med korona i Bergen og Østfold. Det er blant årsakene til at vi har mer smitte i Norge. I tillegg blir flere testet. Det sier Espen Nakstad. Han er assisterende helsedirektør.

– Om vi ser bort fra de to smitte-utbruddene. Så er tallene i Norge veldig lave og stabilt lave. Men det at vi fanger opp disse smitte-tilfellene i de utbruddene, er veldig viktig. Og selv om tallene blir litt høyere, så skal vi være glad for at vi fanger dem opp, sier Nakstad.