Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Smittet person var på fest i Os

Ungdommer som deltok på en fest i Os må i karantene. En av deltakerne har korona.

Det var mange ungdommer til stede på en fest i Os i Vestland i helgen. De er elever på videregående. Nå blir alle som var på festen, bedt om å gå i karantene i ti dager. En av deltakerne har testet positivt for korona-viruset. 

– De skal holde seg hjemme fra skolen og blir oppfordret til å teste seg, sier Klaus Melf til avisa Os og Fusaposten. Han er kommuneoverlege i Bjørnafjorden.

Kommunen jobber nå hardt for å finne ut hvem som var til stede på festen. Ifølge kommuneoverlegen er arbeidet vanskelig.

– Jeg har en liste med 51 navn. De var på festen. Denne lista er veldig ufullstendig. Men jeg kan ikke si hvor mange det er snakk om.

Ungdom fra flere videregående skoler deltok på festen. Den var i Kunventræ-området i helgen. I tillegg deltok elever fra noen skoler i Bergen.

Det var fester flere steder i landet i helgen. I Bergen samlet mange seg i byens parker. Det gjør byrådsleder Roger Valhammer bekymret for smitte. 

– Å treffes ute er bedre enn inne. Men det går ikke med spontan festival i Nygårdsparken, sier Valhammer til avisa Bergens Tidende.

I Randaberg i Rogaland kom en ambulanse for å hjelpe en veldig full russ. Da ble flere andre russ ufine. De sparket etter de som jobbet på ambulansen. De måtte tilkalle politet. Det skjedde sent lørdag kveld. 

Omtrent et hundretalls ungdommer var samme kveld samlet ved Huk på Bygdøy i Oslo. 

– Vi er der med politibåt og to politibiler. Og vil fortsette å være på stedet gjennom kvelden, sa Martin Martinsen til avisa VG. Han er oppdragsleder i Oslo politidistrikt.

Han forteller at rundt 150 personer skal ha løpt fra stedet da politiet kom. Politiet satte en stund opp sperringer på veien ut til Bygdøy, ifølge avisa Aftenposten.

Espen Nakstad er assisterende helsedirektør. Han minner om at folk må følge reglene om smittevern også ute.  

– Hvis mange glemmer smittevern-reglene, kan vi få nye utbrudd med smitte knyttet til festing. Det er selvsagt bedre å samles utendørs enn innendørs. Men det er ikke uten smitte-risiko hvis folk glemmer meteren og er sammen med mange mennesker, sier Nakstad til nyhetsbyrået NTB.