Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Snart bøtter det ned på Sør- og Østlandet

Det kommer veldig kraftige regnbyger på Sør- og Østlandet. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel.

Tirsdag har det vært varmt og mye sol på Sør- og Østlandet. Men nå er regnet for alvor på vei.

Varselet gjelder fra tirsdag kveld for sju fylker. Det gjelder Oppland, Akershus, Oslo, Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder. Det kan komme lokale regnbyger på opp mot 20 millimeter i timen. Det kan regne 100 millimeter i løpet av 18 timer.

– Det er fare for overvann i tettbygde områder. Det kan bli lokale oversvømmelser. Bekker og elver kan renne andre steder enn normalt. Det kan komme jord- og flomskred der regnbygene treffer. Det er fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Det blir vanskelig å kjøre som følge av vann på veien. Det blir fare for vannplaning, melder meteorologene.

Trenger du å gjøre noe for å hindre at ting blir ødelagt? Det bør folk tenke igjennom, mener meteorologene. Folk må også høre på hva myndighetene sier, oppfordrer de.

– Regnværet er delt inn i flere deler. Det gjør det vanskelig å si hvor det vil treffe. Men akkurat nå ser det ut til at en av dem treffer Aust-Agder og at en annen går lenger nord, sier Kristen Gislefoss til nettstedet yr.no. Han er statsmeteorolog.

Faren øker fra klokka 17 tirsdag. Den er ventet å være over onsdag klokka 11.