Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Snart får de tatt farvel

I morgen (lørdag) tar familie og venner farvel med danske Louise. Norske Maren Ueland bisettes 21. januar.

Venninnene Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen dro på fjelltur til Marokko. De kom ikke hjem i live. Kvinnene ble brutalt drept. Terrorister er mistenkt for å ha drept dem.

Kvinnene ble funnet drept i et turområde nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene. Det var mandag 17. desember i fjor. Fire menn er hovedmistenkt i saken. Dobbeltdrapet har rystet mange.

Ueland var 28 år gammel. Hun kom fra Jæren i Rogaland. Louisa Vesterager Jespersen var 24 år gammel og fra Danmark. Kvinnene studerte friluftsliv sammen i Bø i Telemark.

I morgen (lørdag) tar familie og venner farvel med Jespersen. Hun bisettes fra Fonnesbæk kirke. Den ligger i Ikast på Jylland.

«Jeg lengter etter å se deg. Jeg lengter etter å høre stemmen din. Døden tok deg fra meg. Tomrom er alt som er tilbake. Hvil i fred, vår søte engel. Du vil alltid være i våre hjerter». Dette står det i dødsannonsen fra ukeavisen Grindsted, skriver kanalen Danmarks Radio. Beskjeden er fra moren.

I annonsen er det også et bilde av Jespersen.

Norske Maren Ueland bisettes fra Time kirke på Jæren. Det skjer 21. januar, skriver nyhetsbyrået NTB. Vokalist Jan Ingvar Toft fra bandet Vamp skal synge under bisettelsen.

Islandske Ásgeir Trausti Einarsson skal synge under minnestunden etterpå. Det skriver avisa Stavanger Aftenblad.

Både norske og marokkanske myndigheter vurderer å være i bisettelsen, skriver avisa. Den skjer klokka 13.

Norges statsminister Erna Solberg fordømte drapene.

– Dette er et brutalt og meningsløst angrep på uskyldige. Vi møter det med avsky og fordømmelse. Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen mistet livet så altfor tidlig på en brutal måte. Våre tanker og vår medfølelse går til deres familier og venner i sorg, sa statsminister Erna Solberg.

Marokkansk politi etterforsker drapene som terror. De fire pågrepne mennene støttet terror-organisasjonen Den islamske staten (IS). Det ble kjent i en video. Drapsmennene skal ha blitt overbevist raskt. Ett av drapene ble også filmet. Videoen ble spredt.

Norsk og dansk politi hjelper til i saken. Norske Kripos har blant annet reist til drapsstedet i Marokko.