Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Snart kommer tropevarmen tilbake

I neste uke kan det igjen bli temperaturer på 30 grader.

Denne uka har varmen dempet seg. Men neste uke kan det nærme seg 30 grader igjen.

– Det kan bli skikkelig varmt, sier Börje Johansson til nyhetsbyrået NTB. Han er vakthavende statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt.

Langt øst ligger det et høytrykk med varme. Det sender en bølge av varm luft over Finland og videre vestover til Sverige. Den varme lufta kommer trolig videre til Norge. Trolig er det Østfold, Hedmark og Finnmark som får det varmest.

LES MER HER: Færre reiser til Syden i år

Mange steder hadde varmerekorder i forrige uke. Johansson kan ikke svare på om det blir nye rekorder til uka. Gradene går oppover, men det når trolig ikke opp til rekordene i forrige uke. Da var det 33,4 grader i Oslo.

– For de fleste stedene vil temperaturen ligge på 25 grader for det meste, sier Johansson.

LES MER HER: Varmen fortsetter

I indre strøk kan de også få litt regn om ettermiddagen. Men høytrykket i øst holder selv det våte Vestlandet tørt.

– Det blir relativt varmt også på Vestlandet. Ikke like varmt som i øst, men høyere enn normalt for den delen av landet, sier Johansson.

Ifølge meteorologen vil det fortsatt være 22 grader i sjøen i sør.

Fram til onsdag denne uka var det satt varmerekord ved 84 av landets 350 stasjoner som måler vær. 136 av stasjonene har hittil i sommer registrert over 30 grader. Slike temperaturer kalles tropevarme i Norge.

På natta har det også blitt satt rekorder. Færder fyr i Oslofjorden har i sommer hatt ni netter der temperaturen aldri kom under 20 grader. Det kalles norsk tropenatt.