Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Snøen er tilbake

Det er snart mai, men det har snødd på Østlandet. Folk må være forsiktige på veien, sier politiet. Men i nord er det varmerekord.

Det har kommet ny snø på Østlandet. Folk der bør unngå å kjøre bil. Det sier politiet i Follo distrikt i Akershus. De skriver på nettsamfunnet Twitter.

Flere steder i Akershus har det kommet 15 centimeter snø. Det skriver avisa Romerikes Blad.

Snøen har allerede ført til flere ulykker i området. Ingen er alvorlige.

To personer måtte til legevakta etter en ulykke i Vormsund. De ble ikke alvorlig skadd. En trailer fra utlandet satte seg fast i natt. Det skjedde på Fylkesvei 170 mellom Bjørkelangen og Tangen. Traileren kjørte på sommerdekk.

– Det er vel ikke så mange som kjører med vinterdekk nå, sier Terje Skaftnes i Øst politidistrikt.

En bil snurret også rundt på riksvei 179 ved Ullensaker i Akershus. Den havnet på taket, men sjåføren ble ikke skadd.

I Troms er det varmerekord. Det kan bli over 15 grader i Tromsø fredag, skriver avisa Nordlys.

– Det kan hende at varmerekorden for april fra Tromsø blir slått. Den er på 15,6 grader, sier meteorolog Trond Lien. Han jobber ved Værvarslinga for Nord-Norge.

Nord-Norge har fått varme fra Russland, skriver vær-nettstedet yr.noOgså i Trøndelag merker de litt av denne varmen. Men her er det vind. Også Vestlandet får mer vind og noe nedbør framover. Men også noe fint vær.

På Østlandet får derimot grått vær. Det vil regne i noen dager framover. Men det blir varmere, trøster meteorologene. Dermed slipper også folk på Østlandet å få særlig mer snø.