Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Snøen kommer, men bare noen steder

Venter du fortsatt på skikkelig vinter? Kanskje må du vente litt til. Men kjør forsiktig over fjellene!

Det blir litt kjøligere de neste dagene. Men det er fortsatt ganske mildt over hele landet. Snøen legger seg i indre strøk, melder Meteorologisk institutt.

– Den skikkelige vinteren lar fortsatt vente på seg. Det blir kjølig over hele landet. Men vi får et lite blaff med noe mildere vær igjen på Sørlandet og Vestlandet i helgen. Det varer fram til midten av neste uke, sier statsmeteorolog Magnus Ohved til NTB.

Fram mot helgen kommer det mye nedbør i store deler av landet. Det gjelder spesielt fredag. I Sør-Norge og på Vestlandet kommer nedbøren mest som regn. Noen steder blir det sludd. Lenger inn i landet kommer nedbøren som snø.

Det er sendt ut et farevarsel områdene Østafjells og i fjellet i Sør-Norge. Østafjells er øst for Langfjella som går midt i Sør-Norge.

Her kan det bli mye nedbør torsdag kveld og fredag. Samtidig blir det temperaturer rundt null. Det skaper veier som er vanskelige å kjøre på.

Fra Trøndelag og opp mot Finnmark blir det snø og sludd. Det blir ganske kjølig, men det holder seg omtrent slik det har vært den siste tiden. Veldig kaldt blir det altså ikke. De neste dagene blir det byger i Trøndelag og Nord-Norge. Så kommer nedbøren til Sørlandet og Østlandet lørdag. Samtidig klarner det opp igjen på Vestlandet og blir plussgrader.

– I innlandet vil det komme noe snø som kan bli liggende. Men til uka ligger det et høytrykk som bygger seg opp over Skandinavia. Det gir mindre nedbør utover neste uke, sier Ohved.

Dette høytrykket kan gi frisk vestlig vind i Trøndelag og deler av Sør-Norge. Da kan det også bli litt høyere temperaturer. Det gjelder også i Nord-Norge fra helgen og ut til midten av uka.