Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Snøkaos på Østlandet

Snø, is og slaps skapte problemer flere steder på Østlandet.

Glatte veier gjorde det vanskelig å kjøre natt til tirsdag. Flere bilister og trailere kjørte utfor veien. Politiet ber folk om å la bilen bli hjemme om den har feil dekk.

– Har du sommerdekk på bilen, la bilen stå! Dette gjelder også på de store veiene inn og ut til byene. Det skriver politiet på Twitter.

Politiet i Oslo ber om det samme. Trenger du egentlig å kjøre bil i dag?

Busser og lastebiler bør slippes fram. Folk må holde god avstand, ifølge Vegtrafikksentralen Øst.

Snø og glatte har også ført til flere ulykker. I Dalsbygda i Hedmark endte en beltevogn i en grøft. To personer er lettere skadd.

På E6 ved Ulvensplitten hadde fire vogntog problemer. Også andre trailere slet med føret. Dermed ble trafikken sperret til vogntogene hadde fått kjetting på.

– Problemene kom rett etter at snøen begynte å dale ned. Det var i 3-tiden. Det snør fortsatt. Jeg tror det vil fortsett utover morgenen, sa Marita Aune til nyhetsbyrået NTB tirsdag morgen. Hun er operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

I Selfjord kjørte en lastebil med laks av veien. Sjåføren ble sendt til legevakt for sjekk. Det er veldig glatt på stedet, melder politiet.

I Sandefjord kjørte en mann inn i en midt-deler i veien. Han hadde sommerdekk på bilen. I Nordre Land traff en annen sjåfør en fjellskrent. Sjåføren ble skadd i ulykken. Det var snøføre der ulykken skjedde, ifølge politiet.

I Innlandet kjørte en personbil i grøfta og havnet på taket.

– Bilen har kjørt på sommerdekk og fått sleng, sier politiet.

Det var på forhånd meldt om snøkaos og trøbbel i trafikken. Meteorologisk institutt advarte om snø og underkjølt regn i store deler av landet. På Østlandet var det ventet 10 centimeter snø tirsdag.