Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Solberg åpnet systue drevet av innvandrer-kvinner

Statsminister Erna Solberg åpnet tirsdag en ny systue. Den ligger på Ikea Furuset. Her skal kvinner blant annet sy smittefrakker.

Ikea har inngått et samarbeid med Sisters in Business. Bedriften skaper jobber for kvinner som sliter med å komme inn på arbeids-markedet.

– Det er viktig at kvinner med bakgrunn som innvandrer kan få fast jobb og inntekt. Det sier statsminister Erna Solberg.

Kvinnene syr blant annet frakker til smittevern. De gjør også ulike sy-oppdrag for Ikeas kunder. På besøket fikk Solberg prøve en smittefrakk.

Les også: Innvandrer-kvinner fikk viktig oppdrag

– Innvandrer-kvinner er en gruppe som deltar mindre i arbeidslivet enn andre. Uten fast jobb er det vanskelig å få seg bolig. Jobb er også viktig for selvrespekten. Jobb er den viktigste veien ut av fattigdom, sier statsministeren.

Sisters in Business driver fra før en sy-tjeneste på Ikea Slependen i Asker. De har også et sømverksted i Asker med fem ansatte syersker.

Bedriften startet i 2017. I mars så det ut til at korona-krisen skulle skape trøbbel for dem. De varslet om permitteringer.

Så fikk bedriften plutselig et viktig oppdrag. Et sykehjem ba dem om å sy smitteverns-frakker. Dermed fikk kvinnene nok å gjøre.

Les også: Arbeidslivet er positive til innvandrer-kvinner