Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Solberg tror folk kan dra på ferie i Norge i sommer

Mange har fått endret ferieplanene i år. Årsaken er viruset korona. Erna Solberg sier dette kan være året for en ferie i Norge.

Erna Solberg er statsminister. Hun var på besøk i radio-programmet Nitimen på kanalen NRK på onsdag. Hun regner med at folk kan dra på ferie i Norge i sommer. Men det kan bli verre med ferier til utlandet.

Hun sier det er viruset korona som avgjør hvor folk kan ta sommerferien. Mange land er hardt rammet av viruset. Der vil det være lett å bli smittet. Det gjelder særlig i starten av ferien, sier Solberg.

– Så vi må følge med på det. Det betyr også at vi kan komme til å ha karanteneregler hvis du har vært i utlandet en god stund, sier Solberg.

Les også: Penger og klima betyr lite for ferieplanene våre

Halvparten av nordmenn har endret planene for ferien. Det sier Camilla Ryste. Hun er kommunikasjons-sjef i NAF. De har fått laget en undersøkelse. Bare 27 har de samme planene for ferien som tidligere. Årsakene som går igjen, er dårligere økonomi og regler for reiser.

Men det ser bedre ut for mulighetene for ferie i Norge.

– Det vil nok bli fint mulig å reise på ferie i Norge og feriere rundt omkring. Det tror jeg også er bra for reiselivsnæringen. Så hvis det er ett år du hadde tenkt å reise på ferie i Norge, så er det kanskje årets ferie, sier Solberg.

Hun sier folk bør prøve å reise til andre steder enn de har vært før. Hun ber folk om å legge igjen noen kroner hos den lokale reiselivs-næringen.

Les også: Besøksrekord på DNT-hytter

– De sliter kanskje mest nå. Det ser ut som det vil fortsette i tiden som kommer også, sier Solberg.

Men hun minner folk om å fortsette å følge rådene for smittevern.

– Det gjelder å nyse i albuen, vaske hendene og bruke Antibac. Det bør vi bare gjøre til en leveregel framover. Det vil gjøre mye også for influensaen til høsten, når den dukker opp igjen.

Les videre: Er du med på bobil-trenden?