Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Solgte mer øl i varmen

Bryggeriet Hansa Borg har hatt sin beste sommer noensinne som følge av det fine været. Også konkurrenten Ringnes tror det blir rekordsalg.

Aldri før har bryggeriet Hansa Borg solgt så mye på en sommer. Årsaken er det fine været. Også konkurrenten Ringnes tror det blir rekordsalg.

– I år fikk vi to supre måneder på rad. Vi er strålende fornøyd med juni og juli. Økningen betyr noen ekstra titalls millioner kroner i kassen. Det sier administrerende direktør Lars Midtgaard i Hansa Borg til avisa Bergens Tidende.

Hansa Borgs salg økte med rundt 15 prosent i juni og juli. Det er sammenlignet med i fjor. Aldri før har selskapet solgt så mye.

Konkurrenten Ringnes' tall for juli er foreløpig ikke klare. Men kommunikasjons-rådgiver Nils Gunnar Nirisrud sier at salget i butikk har økt. De har solgt rundt 10 prosent mer fra midten av juni til midten av juli.

– Vi har ikke har alle tallene for juli klare ennå. Likevel ser det ut som den lange varmeperioden kan ha gitt oss en rekordsommer, sier han.

Rekordsommeren i bryggeribransjen overrasker ikke Petter Nome. Han er direktør for Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

– Det har vært fint vær og veldig varmt. Det er veldig uvanlig. Det får følger i en bransje som er så avhengig av været, sier Nome.